KINETOTERAPIE PENTRU BEBELUȘI:

Masaj și stimulare motorie pentru achiziționarea posturilor și mișcărilor fundamentale (controlul capului, poziția șezând, rostogolirea, târârea, mersul). Stimularea motorie va atrage după sine și stimularea psihică, noile informații primite îl vor face pe bebeluș să se adapteze și să depășească noile provocări ale vieții; pentru că dezvoltarea psihică este un proces treptat și complex care se derulează în strânsă legătură cu dezvoltarea motorie, fiind influențată și de fenomenul maturizării biologice și plastic influențată de mediu.

Previous
Next

KINETOTERAPIE COPII ȘI ADOLESCENȚI:

STIMULARE PSIHOMOTORIE pentru achiziționarea elementelor de psihomotricitate specifice fiecărei vârste.

PREVENIREA/CORECTAREA DEFICIENȚELOR DE DEZVOLTARE FIZICĂ: deviații ale coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, lordoză, cifoscolioză),  sechele rahitism, genu valgum, genu varum, genu flexum, genu recurvatum, picior plat, talus valgum, talus varrum).

RECUPERARE  POST TRAUMATICĂ după: fracturi, entorse, luxații, intervenții chirurgicale, imobilizări gipsate.

RECUPERARE NEUROMOTORIE: întârzieri în dezvoltarea neuromotorie, infirmitate motorie cerebrală (hemipareză spastică, parapareză spastică, tetrapareză spastică), sindrom Down, afecțiuni neuromusculare (distrofii musculare, amiotrofie spinala), etc.

INTEGRARE SENZORIALĂ

După Ayres, integrarea senzorială este “procesul neurologic care coordonează senzațiile organismului cu cele ale mediului astfel încât organismul poate funcționa în cadrul mediului.”

Integrarea senzorială presupune un echilibru între sistemul nervos central și cel periferic.

Problemele de integrare senzorială generează tulburări de învățare, dezvoltare și comportament.

Disfuncționalități ale integrării senzoriale conduc la dezorganizarea sistemelor :

1) vestibular (trimite către creier informțtii senzoriale despre mișcarea organismului în spațiu) – disfuncționalitatea sistemului vestibular se manifestă prin postura deficitară și dispraxie.

2) proprioceptiv ( trimite către creier informații senzoriale de la mușchi și articulații) – disfuncționalitatea sistemului proprioceptiv se manifestă prin mișcări stereotipice ale organismului.

3) tactil ( simțul tactil) – disfuncționalitatea sistemului tactil se manifestă prin hiper și hipo-sensibilitate la stimuli.

Scopul Terapiei prin Integrare Senzorială :

– restabilirea proceselor neurologice prin întărirea celor 3 sisteme.

EDUCARE TERAPEUTICĂ
BUCO-FACIALĂ

EDUCARE TERAPEUTICĂ BUCO-FACIALĂ pentru copiii cu tulburări ale motricității buco-faciale , manifestate prin dificultăți funcționale de supt, apucarea alimentelor, menținerea acestora și a salivei în gură, dificultăți de masticație, de transport intrabucal al bolului alimentar, de aspirare a lichidelor și de deglutiție, de stabilitate a mandibulei.

TERAPIA SCHROTH

Terapia Schroth este abordarea terapeutică tridimensională a scoliozei, care a fost concepută de Katharina Schroth la începutul anilor 1900.
Scopul terapiei este îndreptarea coloanei prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea și stretchingul musculaturii în poziția maximă corectivă.
Exercițiile vizează corecția posturii scoliotice și obținerea unei imagini corporale normale.

Este indicată pentru tratamentul conservator al scoliozelor, bolii Scheuermann, în atitudini posturale disfuncţionale, modificări ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative.

Acest tip de gimnastică este recomandată de la vârsta de 8 ani, maturitatea intelectuală fiind foarte importantă în ceea ce privește conștientizarea tehnicilor terapeutice.

Creativance folosește cookie-uri pentru a vă asigura că veți avea cea mai bună experiență pe site-ul nostru.